Koristni nasveti - sailing center, najem jadrnice hrvaška

Doživite svoje sanje z nami ...
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Koristni nasveti

RAZNO
 

Se prvič odpravljate na jadranje in ne veste kaj vzeti s sabo na plovbo.
Da ne boste s sabo vlačili preveč nepotrebne krame, smo za vas pripravili seznam najosnovnejših stvari, katere je priporočljivo imeti na jadrnici.

1. Dokumenti
V kolikor boste jadrnico sami upravljali, morate imeti s sabo obvezno dokumente in listine plovila, prav tako tudi vaše osebne dokumente. Dobrodošli dokumenti so potni list ali osebna izkaznica, izpit za radiotelefonista in seveda izpit za vodenje čolna. V primeru, da boste ribarili, pa potrebujete tudi za to ustrezna dovoljenja.  V kolikor ste samo sopotnik, potem poskrbite samo za svoje osebne dokumente, ostalo pa ni vaša skrb.

2. Denar
Kljub temu, da boste na odprtem morju, je čar jadranja tudi obisk različnih otokov in destinacij, zato imejte s seboj tudi dovolj denarja. Nikar ne bodite založeni samo s karticami, ampak s seboj vzemite dovolj gotovine.

3. Obutev in oblačila
Kar nikakor ne sme manjkati na jadrnici je nepremočljiva jadralna obleka in škornji. Ker na odprtem morju rado močneje piha, s seboj vzemite tudi nekaj toplih oblačil, »windstopper«, trenirko, dolge hlače, kopalke, kratke hlače in majice ter kakšen pulover. Obutev naj bo primerna, torej kakšne superge ali čevlji s proti-zdrsno gumo na podplatu. Vsekakor pa imejte s sabo tudi kakšne natikače.


4. Ostalo
Da vam kaj ne bi pokvarilo dopusta pa vam svetujemo, da na jadranje s sabo vzamete še kakšne cd-je oziroma mp3-je za poslušanje glasbe, morebiti kakšne družabne igre, hrano, pijačo, obvezen je fotoaparat, saj lahko na jadranju ujamete prečudovite sončne zahode. Obvezna oprema je tudi krema za sončenje, mazilo za ustnice, maska, plavuti, cev za dihanje in seveda mobilni telefon. Tudi na zdravila in zaščitna sončna očala nikar ne pozabite. To so samo tiste najosnovnejše nujne stvari. Ko pakirate imejte v mislih, da ste na odprtem morju, daleč od civilizacije in ne morete kar skočiti v trgovino, ko nekaj potrebujete.
Upoštevajte naše nasvete in brez dvoma vam bo jadranje ostalo v lepem spominu!

najem jadrnice,jadrnica za najem, najem plovil,čarter,najem jadrnice hrvaška,jadrnica za najem, najem plovil,čarter,najem jadrnice,jadrnica za najem, najem plovil,čarter,najem jadrnice,jadrnica za najem, najem plovil,čarter

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni